Osteopaatit ovat nimikesuojattuja ja Valviran sääntelemiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka ovat suorittaneet nelivuotisen koulutuksen. Asiakkailla on potilasvakuutus.

Osteopatia on länsimainen käsin suoritettava hoitomuoto, joka perustuu kehon rakenteeseen ja toimintaan. Hoidolle ei ole ehdottomia vasta-aiheita, koska se räätälöidään asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin sopivaksi.

Useimmin hoitoon hakeudutaan kivun vuoksi. Kipu on ilmiö ja kokemus, jonka taustalla voi olla hyvin monenlaisia tekijöitä. Pohdin kivun syitä ja mahdollisia ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Käsittelyterapian lisäksi annan hyödyllistä ja ajantasaista tietoa kivun hallinnasta ja omatoimisesta kehonhuollosta.

Osteopaattisen hoidon tavoitteena on palauttaa tuki- ja liikuntaelimistön normaali toiminta. Keho voi häiriintyä esimerkiksi vamman, uupumuksen, ylirasituksen tai liikkumattomuuden vuoksi. Hoito lievittää kipuja, rentouttaa lihaksia, parantaa verenkiertoa ja nestekiertoa, edistää liikuntakykyä ja parantaa oman kehon hahmottamista. Hoitotoimenpiteet vaikuttavat ennenkaikkea hermostollista reittiä. Hoitaminen on vuorovaikutteista ohjaamista kohti terveyttä, ei voimalla vääntämistä tai pelkästään kehon mekaanista muokkaamista.

On hyvin tapauskohtaista montako hoitoa tarvitset ongelmasi ratkaisemiseen. Joillekin riittää yksi hoitokerta. Pitkittyneen tai toistuvan kivun ratkaisemiseksi tarvitaan hoitojen lisäksi usein muutoksia myös elämäntavoissa ja liikuntatottumuksissa. Yleisimmät syyt tulla hoitoon ovat niska-hartiaseudun tai alaselän kivut ja jäykkyyden tunne. Yleisiä ovat myös ylä- ja alaraajojen kivut ja puutuminen sekä jännityspäänsärky.

Minkälainen ongelmasi onkaan, voit aina soittaa ja kysyä olisiko osteopatiasta apua sinulle. Usein osteopaatille hakeudutaan silloin, kun tavallinen hieronta tai liikunta ei tuo riittävästi apua.