Osteopaatit ovat nimikesuojattuja ja Valviran sääntelemiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka ovat suorittaneet nelivuotisen koulutuksen. Asiakkailla on potilasvakuutus.

Osteopatia on länsimainen käsin suoritettava hoitomuoto, joka perustuu mm. anatomiaan, fysiologiaan ja neurologiaan. Hoidolle ei ole ehdottomia esteitä, koska se räätälöidään aina yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin sopivaksi.

Useimmin hoitoon hakeudutaan kivun vuoksi. Kipu on ilmiö ja kokemus, jonka taustalla voi olla monenlaisia tekijöitä. Pohdin kivun syitä ja mahdollisia ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Käsittelyterapian lisäksi annan hyödyllistä ja ajantasaista tietoa kivun hallinnasta ja omatoimisesta kehonhuollosta.

Osteopaattisen hoidon tavoitteena on palauttaa tuki- ja liikuntaelimistön normaali toiminta. Keho voi häiriintyä esimerkiksi vamman, uupumuksen, ylirasituksen tai liikkumattomuuden vuoksi. Hoito lievittää kipuja, rentouttaa lihaksia, parantaa verenkiertoa ja nestekiertoa, edistää liikuntakykyä ja parantaa kehon hahmottamista.

Osteopaattinen hoito vaikuttaa ennenkaikkea hermostollista reittiä. Hoitaminen on vuorovaikutteista ohjaamista kohti terveyttä, ei voimalla vääntämistä tai pelkästään kehon mekaanista muokkaamista. Osteopaatilla on aikaa perehtyä ongelmaasi ja kulkea rinnallasi.

Voit aina soittaa minulle ja kysyä olisiko osteopatiasta apua sinulle. Hoidan kaiken ikäisiä kouluikäisistä alkaen.

Tietoa osteopatiasta löytyy myös Suomen Osteopaattiliitto Ry:n sivuilta: https://osteopaattiliitto.fi.